You are hereOlvasószoba

Olvasószoba


Zöld Ars Politica 2006

 

Politikusok a környezetvédelemről a 2006-os választások előtt. A Környezettudományi Központ interjúi, digitális változat.

 

 

 

 

Interjú alanyok: Bánsági György, Kajner Péter, Kóródi Mária, Olajos Péter, Orosz Sándor, Parragh Dénes, Turi-Kovács Béla.

Linkajánló

Természetjárás

Wass Albert: Mese az erdőről

Wass Albert: Mese az erdőről 

            Tudnod kell, kedvesem, hogy amikor a Jóisten a világot megteremtette, és már mindennel készen volt, összehívta négy legkedvesebb angyalát, hogy szétossza közöttük a világ kincseit. Az igazi kincseket.
            Egyiknek a jóságot adta, hogy szálljon vele az emberek közé, és mindenkinek a szívébe tegyen egy kis darabkát. A másodiknak a szeretetet adta, s a harmadiknak a békességet. Az angyalok pedig leszálltak a kincsekkel a földre.

Erdei vidámságok:-)

 

 Az állatkert igazgatója büszkén mutogatja a vendégeknek a
 közös ketrecbe zárt nyulat és oroszlánt.
-  Íme egy szép példa a konszenzusra.

 -  Csodálatos! És tényleg nincs velük semmi gond?
- Az oroszlánnal semmi, de a nyulat idõnként pótolni kell.

Hogyan vállaljunk közösséget egy vaddisznóval?

Farkas István:

Hogyan vállaljunk közösséget egy vaddisznóval?

(ajánlás sötétzöld természetvédő barátaimnak)

 

Milyen is egy vaddisznó?

Latin neve: sus scrofa. Hétköznapi, emberi szemmel nézve egy randa gusztustalan, koszos állat, melynek a szaga éppen a hasonló étkezési szokások miatt éppoly elviselhetetlenül büdös, mint az emberé. Formája formátlan, leginkább egy szőrös stelázsira emlékeztet, tülök orra, nagy szőrös fülei és kacskaringós, bojtos, a testéhez viszonyítva nevetségesen kis farka pedig bárhonnan is nézi az ember, mosolyra fakasztja. Ez a mosoly persze azonnal ráfagy az ember ábrázatára, amint eltűnik kettőjük közül a vastag drótkerítés. ...

 

Bringaerőmű

A Magyar Kerékpárosklub oldalán olvastam arról, hogy egy budapesti rádióállómás néhány órán keresztül olyan árammal üzemelt, amely fizikai mozgás átalakításával született. A cikk alján egy linken keresztül a technikai részletekről is olvashatunk. (A bringaerőműről szóló írást a szerkesztők írásos hozzájárulásálval közöljük, eredetiben itt található: http://greenbikesforpeace.eu/hu/node/348 Köszönjük!)

2005 augusztus - szeptember

Az ősz a legtöbb madárnak a vonulás ideje. Kisebb-nagyobb csapatokba gyűlve keresik fel a táplálékban gazdag(abb) helyeket. Megfigyeléseink helyszíne Békéscsaba-Póstelek.

Nyárvégi madármozgás

Calendar

«  
  »
M T W T F S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
Add to calendar

Támogatóink

pepikert.hu