Jelenlegi helyKözhasznúsági jelentések / 1999. évi közhasznúsági jelentés

1999. évi közhasznúsági jelentés

Írta webmester - Beküldve 28 március 2008

Közhasznúsági jelentés

(az 1999. évi mérlegbeszámoló melléklete)

Egyesületünk alapszabályban meghatározott célja, hogy elősegítse a hosszú távú természetvédelem fejlesztését, a biodiverzitást, a fajmentést, az ex-situ és az in situ védelmet és hogy a természetjárás útján elősegítse az egészséges életmód kialakítását, elterjesztését és az ezekhez szükséges feltételek biztosítását.

Tevékenységünk jellegéből adódóan a fenti célok megvalósítása érdekében végzett munkánk az egész társadalom hasznára van.

Egyesületünk feladatait hét megyei szakági bizottság (természetvédelmi, oktatási, gyalogos, hegymászó, kerékpáros, sí, vizitúrázó) valamint a Polgári Természetőr Szolgálat működtetésével látja el.

Egyesületünk 1999. évi létszáma 86 fő, tagszervezeteink száma 8.

Egyesületünk 1999. évi bevétele: 7303 eFt

kiadása: 4846 eFt

-----------------------------------

pénzmaradvány: 2457 eFt

Egyesületünk 1999. évi bevételeinek megoszlása:

saját bevétel

4,3 %

támogatás

32,3 %

egyéb bevétel

63,4 %

100 %

Az egyesület 1999. évi kiadásainak megoszlása:

alaptevékenység szerinti kiadás

76,1 %

működési kiadások

23,9 %

bér- és bérjellegű kiadások

0,0 %

100 %

Az 1997. évi személyi jövedelemadójuk 1%-áról rendelkező magánszemélyektől ‑az APEH közvetítésével- 76,0 eFt támogatásban részesültünk. A Wesselényi Miklós közalapítványtól 1180 eFt, a Központi Környezetvédelmi Alapból 900 eFt, az Országgyűléstől 200 eFt pályázati támogatást kaptunk, melyet a Pósteleki Génrezervátum építésére, működtetésére, működési költségekre, táborokra, turista utak készítésére, karbantartására használtunk fel.

E támogatásoknak köszönhetően:

- kutatásokat, állapotfelmérést kezdtünk el a Bélmegyeri Erdőspusztán,

- folytattuk a fajmentéseket, mellyel a mentett fajok száma 44-re emelkedett,

- el tudtuk végezni a génrezervátum éves kezelési munkáit, így a növényvédelmet, a növényápolási munkákat, a talajművelést, a gyomirtást, a szaporító anyagok kezelését, az öntözést, a rendszeres fűkaszálást;

- természetvédő, természetjáró tábort szerveztünk (80 fő részvételével),

- a megyében 163 kilométeres szakaszon újítottuk fel a túra utakat, a Kék-túra útvonalán és minden kijelölt helyen biztosítottuk a pecsételő lehetőséget.

Egyesületünk tovább mélyítette a Nemzeti Parkokkal a rendszeres együttműködési kapcsolatokat, a biodiverzitás és egyfajta monitoring tevékenység terén. Így az észlelések alapján tájékoztatjuk az illetékes természetvédelmi hatóságokat a bekövetkezett természetvédelmi károkról, az esetleges potenciális veszélyforrásokról.

A közgyűlés 2000. május 27-én KJ 2 számú határozatával jóváhagyta.

Címkék

Naptár