Jelenlegi helyBeszámoló a 2013.március 28 és április 1.közötti Börzsönyi túráról.

Beszámoló a 2013.március 28 és április 1.közötti Börzsönyi túráról.


Írta webmester - Beküldve 04 május 2013

Ilyen még nem volt! 50 éve járunk túrázni, de ilyen kitartó szeles, heves esővel, havazással, rohanó patakokkal még nem találkoztunk túráinkon. A túratervben levő programokból minimálisat lehetett teljesíteni, de összességében azért mindenki jól érezte magát, jó kapcsolatápoló túra volt.


Az első csütörtöki napra tervezett Kiskunsági Nemzeti Park Tőserdői meglátogatása elmaradt az eső miatt, ami egész nap zuhogott. A váci városnézés sem volt az igazi, mert esett és esett az eső. Ugyancsak elmaradt a Drégelyvári gyalogtúra is a kitartóan ömlő eső miatt.


A Kemencei szállásra ékezés pótolta az egész napi mostoha időt. Mindenki megtalálta az ideális szobáját és a vacsora is jól esett. A három közösségi a koraesti órákra változatos időtöltést biztosított. Külön öröm volt, hogy bár Békéscsabáról csak 20 fő utazott, de a szálláshelyre még 4 fiatal család érkezett a csoporthoz 7 gyermekkel a a nyuszit váró túrára.

A pénteki napon is folytatódott a rossz idő, zuhogott az eső és a hózivatar, de 11 fő a bátrabbak közül elindult Márianosztrára. A pálos templom meglátogatása után a betervezett gyalogtúra nem sikerült igazán. A Szent Orbán fogadót nem érintette a jelzet út, hiába keresték, így szinte bőrig ázva visszatértek a szálláshelyre. A szálláson maradtak a gyermekekkel csak kisebb sétákat tettek a közelben a zuhogó hó, eső és szél miatt.

Szombaton és vasárnap a már 35 főre kibővült csoport autóbusszal elment Nagybörzsönybe, ahol megnézték az Árpád-kori templomot, a vízimalmot, a csipkekiállítást. Zebegényben végigsétáltak a kálvárián, megtekintették a templomot, és a Szőnyi kiállítást.

Április 1-én hétfőn már kegyesebb volt az idő, így a szállás átadása után Kismaros és Királyrét között kisvonatozás volt, majd Királyrétről egy kellemes gyalogtúrával értünk vissza Kismarosra, ahol ebéddel fejeződött be a húsvéti túraprogram.


Az időjárás csúfolkodó váltakozása miatt azért mindenki jól érezte magát, jó beszélgetések voltak, jó volt így együtt lenni, a nyuszi is hol itt hol ott tett a fészekbe tojást, aminek nagyon örültek a kicsik és velük együtt a felnőttek is.

A kirándulás képeit itt találjátok: Börzsönyi kirándulás húsvétkor 2013

Kruzslitz Tiborné
szervező

Naptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Hozzáadás a naptárhoz

Támogatóink

pepikert.hu