Jelenlegi helyTermészetbogarász nyári tábor

Természetbogarász nyári tábor


Írta ktibor - Beküldve 17 július 2010

 

Kedves Szülők, kedves Gyerekek!
 
A 2010-es nyári tábor (július 27-31) része egy közel egy éves programnak, amit szerény minisztériumi pályázat is támogat. A fő cél az, hogy a gyermekek munkáján keresztül az egész család belekóstolhasson a gyakorlati természetvédelembe. Módszerünk a cselekedve tanulás, az Alföld természeti jellegzetességeinek megismerése, olyan ezermesterkedések elsajátítása, ami otthoni kertjeinket természetközeli élőhellyé varázsolja, pl, odúkészítés, madáretető, -itató készítése.

 

Két nagyobb kirándulást szervezünk, Szarvasra, illetve Gyula-Városerdőre, továbbá szeretnénk, ha a gyerekek egy éjszakát kint aludnának Pósteleken, lenne hangulatos tábortűz is (a szálláshely megoldott). A kintalvás választható program. A tábor további részében ismerkedünk a természettel, elvégzünk néhány természetvédelmi feladatot a Természeti Emlékparkban, vetélkedünk és játszunk.
A tábori kiadásokhoz napidíjjal járulnak hozzá a résztvevők, ennek mértékéről a napokban tudunk határozottat mondani. A tábor vezetői, a Körös Klub tagjai költségtérítés nélkül, önkéntes munkával szervezik és bonyolítják a tábort.
Szülői, kísérői segítséget kérnénk: a szarvasi és a gyulai kirándulást lehet, hogy egyszerűbb nem tömegközlekedéssel megoldani. Egy személyautó és egy kisbusz már van, de ez még nem elég. Ha néhány szülő tudna ebben segíteni, akkor egyszerűbben tudjuk megoldani ezt a kérdést. Aki autóval tudna segíteni a kirándulásokon vagy 1-1 napra kijönne Póstelekre segíteni, kérjük jelentkezzen Szentgyörgyi Csabánál (e-mail: sangiorgione@gmail.com, tel: 0670/944-68-49). A tábori programokra szülői segítséget, vagy idősebb testvérek, fiatalok jelentkezését szívesen várjuk!
 
 
Üdvözlettel:
                                                                       Kammerer Tibor, Szentgyörgyi Csaba

Naptár

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Hozzáadás a naptárhoz

Támogatóink

pepikert.hu