Jelenlegi helyPósteleki pihenő

Pósteleki pihenő


Téglák Pósteleken

Június 17-én, titokban érkeztek Póstelekre a BéKSZI különleges ügynökei. Don Taylor és aszisztensei két helyen léptek akcióba: újabb téglákat építettek be és némi aknamunkát is elvégeztek...

A BéKSZI is beszáll a munkákba

A Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium (BéKSZI) programunk tervezése óta partnerünk. A többirányú adminisztratív jellegű csúszás után (amiben e sorok írója is felelős!) elindult a terepi munka.

Locsolunk:), május 17.

Kedves Mindannyian!

Május 17-én sikeres nyilt napot rendeztünk Pósteleken. Most és itt csak annyit, hogy legalább 120 látogatót fogadtunk, akik többféle érdekes természetismereti program közül választottak és töltötték el vasárnapjukat igen tartalmasan.

Elég nehéz munkáról van szó, ezért örömmel tudatom, hogy a program résztvevőivel sikerült a facsemetéket is meglocsolni.

Szomjaznak a tölgyek

LOCSOLÓS TÁMOGATÁST KÉRÜNK

Április 18-án 17 példány földlabdás tölgyet ültettünk el a Pósteleki Kastélyparkban. Békéscsaba vonzáskörzetében nagyon száraz az időjárás, legalább Húsvét óta várjuk az esőt. Annyira hiányzik a csapadék, hogy komolyan latolgatjuk a további telepítések őszre halasztását. Egyedül nem megy, segítséget kérünk.

2009. április 16.

Csütörtök délután egyesületünk tagjai kijelölték és megjelölték az ültetendő fák helyét. Jutott idő tovább tisztogatni a területet. A munka 15 órakor kezdődött és eltartott 18 óráig.

2009. április 14.

Tereprendezést végeztünk a pihenő észak-keleti oldalán.

Első terepi napunkat április 14-én kedden tartottuk, ebéd után találkoztunk. Tereprendezést végeztünk a pihenő észak-keleti oldalán.

Köszönet

Örömmel tudatjuk, hogy 2009. első felében, Békéscsaba-Pósteleken megújul a Mókus Csárda előtti központi kereszteződés és az egykori erdészház előtti területen a Pósteleki Pihenő.

A tervezett munkák elvégzését az Ökotárs Alapítvány és a MOL -pályázaton elnyert- anyagi támogatása teszi lehetővé.

A pályázat

A természetjárók az Erdőgazdasággal az 1960-as évek közepén pihenőhelyet alakítottak ki játszótérrel és erdei tornapályával. Ma már ennek csupán nyomait találjuk.

Örömmel olvastuk az Ökotárs Alapítvány és a MOL közös pályázati kiírását 2008 őszén, hiszen Póstelek sorsa Egyesületünkön kívül nagyon sokakat foglalkoztat.

Néhány szó a parkról

Alapító tagjaink gyermekkoruk óta ismerik és figyelemmel kísérik Póstelek sorsát. Sok minden történt az 1960-as évek óta, egy dolog állandó: a természet folytonos megújulása, kirándulásra hívógató szépsége. Az alapító tagok a fiatalabbaknak is megmutatták, mintegy közösen újra felfedeztük Pósteleket, ezért mindannyian szívesen kirándul(t)unk, látogatunk a környék egyik legszebb helyére. Egyesületünk megalakulása óta kötődik Póstelekhez, itt indítottuk el Természeti Emlékpark programunkat is.

Naptár

h k s c p s v
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
Hozzáadás a naptárhoz

Támogatóink

pepikert.hu