You are hereBemutatkozás

Bemutatkozás


A Körös Klub (Természet-Környezetvédő, Természetbarát társadalmi szervezet) a Természetvédők és Természetbarátok Békés Megyei Egyesületének jogutódja.
Az Egyesület 1986-ban alakult, bejegyzett szervezet. Nonprofit jellegű, ezért önkéntes munkákból, pályázatokból, támogatásokból, adományokból, tagdíjakból tevékenykedik és tartja fenn magát.

Munkájának fő célja a jelentősen károsodott alföldi természeti környezet megmaradt értékeinek megóvása és természetes környezet rekonstrukciója.

Az Egyesület megalakulása óta közreműködik a helyi és megyei környezet- és természetvédelmi rendezvények megszervezésében, a Föld Napja, Madarak és Fák Napja vagy a Környezetvédelmi Világnap eseményeiben.

Az eddig elért legfontosabb eredmények között említhető a Természeti Emlékpark létrehozása, több tucat növényfaj genetikai értékének megmentése és szaporítása. Ez a feladat  folyamatos és évtizedekre szóló munkát jelent Egyesületnek. Majd harmincéves működése ellenére mindennek csak az elején vagyunk.

Az egyesületi tagság társadalmi rétegződése nagyon vegyes: munkástól a mérnökig, tanulóktól idős emberekig változik. Alkalmazott nincs, a felmerülő munkákat önkéntesek és nyugdíjasok látják el. A szakértelem biztosított, hiszen a tagok között kutatók, mérnökök, biológusok, ökológusok, természetvédők és természetbarátok egyaránt tevékenykednek.

Az Egyesület élő és folyamatos kapcsolatot tart fenn több alapítvánnyal, egyesülettel, intézettel, egyetemmel, iskolával, önkormányzattal, természetvédő – természetbarát társadalmi szervezettel, biológussal, kertésszel és erdésszel.

Más szervezetek szakmai programjaiban sajátos célkitűzéseink tevékenységeivel veszünk részt, mint pl. Körös-Maros Nemzeti park védett területeinek pusztuló fajmentésében, ex-situ nevelésében és in-situ telepítésében. A természetjárás által nyújtott egészséges életmód kialakításával és megtartásával segítjük elő a közegészséget túráinkkal, táborainkkal.

Calendar

M T W T F S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Add to calendar

Támogatóink

pepikert.hu