Bemutatkozás

A Körös Klub Természet-, Környezetvédő Természetbarát Egyesületet 1986-ban olyan természetjárók alapították, akiket a Körös-Maros vidék természeti értékeinek pusztulása cselekvésre ösztönzött. Így lett kezdeményezésük célja a természeti értékek megmentése, a tájképi értékek megőrzése, az őshonos fajok népszerűsítése, az ezekkel kapcsolatos kutatás és ismeretterjesztés, a természetjárás népszerűsítése, valamint a civilek szerepvállalásának ösztönzése a természet-, és környezetvédelem területén.
Mindezen célok megvalósításának érdekében az egyesület 1987-ben a Békéscsaba és Gyula között található Pósteleken vásárolt klubházat. A 2012. júliusa óta néhai elnökünk nevét viselő Boross László Kutatóház ma is egyesületünk központja.
Ezt követően 1993-ban Békéscsaba Megyei Jogú Várostól megkaptuk a ház mellett elterülő majdnem 10 hektáros földterületet, ahol önkénteseink segítségével, szakemberek útmutatása alapján létrehoztuk az őshonos fafajokból, cserjefajokból és lágyszárúakból álló Természeti Emlékparkot.
Egyesületünk nonprofit, közhasznú szervezet, a működéséhez szükséges feladatokat tagjaink önkéntes munkával, diákok közösségi szolgálat keretében, illetve egy fő munkavállaló látják el.

Vadkörte (Pyrus pyraster)